EUROMAC2 építési technológia

Az Euromac2 rendszer a német-francia gyár saját szabadalma, melyet az elmúlt 40 évben folyamatosan fejlesztettek. A teljes termékpaletta az Euromac2 franciaországi gyárában készül, saját gyártásban, magas szintű belső és külső minőség-ellenőrzés mellett. A gyártó rendelkezik a szükséges Európai Uniós engedélyekkel, anyagvizsgálati jelentésekkel, valamint a németországi darmstadti Passivhaus Institut (Passzívház Intézet) minősít  ésével, mely szerint az Euromac2 elemek megfelelnek a passzívházakkal szemben állított követelményeknek.

A gazdaságos üzemeltetés miatt Nyugat-Európában igen népszerű ez a fajta építési mód, Euromac2 rendszerrel évente legalább 2000 új ház épül. családi házaktól a középületekig Európa-szerte.
 
Az Euromac2 rendszer egy dupla szigetelésű alap, fal, valamint födém és tetőszerkezettel rendelkező építési megoldás. A bennmaradó Styropor zsaluzat segítségével igen rövid idő alatt kialakíthatóak a szerkezeti elemek, amelyek a gépészeti alaprendszerek beépítése után betonnal kerülnek kiöntésre. Minden elembe a gyártás során vasalást építenek be, ez a megoldás egyedülálló és szabadalommal védett. Az épület tehát betonból készül, egyben külső és belső hőszigetelést is kap, és a technológiának köszönhetően gyorsan felépül.

Az Euromac2 technológiával létrehozott épületek fűtési igénye éves szinten 1 500-2 500 kWh/év. Hűtési igénye gyakorlatilag nulla, köszönhetően a kiváló szigetelésnek. Az Euromac2 fal hőátbocsátási tényezője u=0,17 W/m2/K. Nincs szükség a földgáz bevezetésére, mindössze kiegészítő fűtésre van szükség, amelynek energiaigénye alacsony. A kiegészítő fűtés (padlófűtés) beépítési költsége töredéke a gáz bevezetésének, a gázfűtés kialakításának és a radiátoros rendszer kiépítésének.